keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Vesillelasku ja mastonnosto

Vanha rouva pääsee pian veteen pitkästä aikaa
Laskimme suuren jännityksen vallassa Maritan Juhannusta edeltävänä sunnuntaina. Laskeminen itsessään sujui hyvin, olimmehan tätä harjoitelleet jo useana vuonna Niken (FIN-270) kanssa samasta vajasta. Äkkiseltään suurin osa massatuista saumoistakin piti kohtuullisesti ja varsinaisia suihkulähteitä ei tullut. Pilssi kuitenkin täyttyi vuorokaudessa kohtalaisen mukavasti, mutta samalla raot jo ehtivät turvota lähes kauttaaltaan kiinni.

Sukellusvene...
Otettuamme Marita pois pukilta jätimme sen onneksi liinojen varaan jatkamaan turpoamista. Tämä olikin hyvä varotoimi, sillä yksi kölipulteista vuoti melko pahasti ja haimme upposi lähes kantta myöten Vesijärveen liinojen varaan. Onneksi kälipultti kiristyi sitä käännettäessä ja venettä ei tarvinnut nostaa takaisin kelkalle.

Uran ensimmäinen mastonnosto sujui kohtuullisen hyvin pläkässä kesäillassa.
Kun pohja oli lähestulkoon vedenpitävä oli mastonnoston aika. Juhannusviikon keskiviikkoilta oli täydellisen kaunis tätä operaatiota varten ja meidän ensimmäinen mastonnostomme sujui melko mukanvasti. Windex jäi laittamatta, mutta lähinnä siksi, että mastossa oleva reikä oli selvästi Windexin jalan ruuvia pienempi. Aikamme vantteja ja köysiä ihmetellessämme saimme kaikki lopulta paikoillemme ja olimme erittäin tyytyväisiä tähän astiseen edistykseemme puuveneilijöinä, vaikkemme olleet vielä ehtineet purjehtimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti