sunnuntai 4. elokuuta 2013

Puuveneregatta IX!

Regatan ensimmäisen lähdön startti. Marita kääntämässä keulilla viivalle (vasemmanpuolimmainen vene).

Lahden Puuveneregatta järjestettiin tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa. Puuveneregatta aloitettiin 2004 aktivoimaan LPS:n puuveneitä, puuveneilijöiltä ja seuran päätukikohtaa Myllysaarta Lahden edustalla. Nyt lähestyttäessä kymmenettä juhlavuotta, voidaan sanoa, että tapahtuma on pääosiltaan saavuttanut alkuperäiset tavoitteet. Uusia puuveneitä tulee mukaan lähes vuosittain ja miehistöihin on saatu uutta verta. Samalla kaupunkilaisille on myös tarjottu mahdollisuus seurata puuveneiden regattaa Lahden "olohuoneesta" matkustajasatamasta ja Myllysaareen on tuotu tuulahdus menneistä puuveneiden aktiiviajoista.

Rentohenkinen tapahtuma on kasvanut matkan varrella kolmipäiväiseksi ja alkaa seuran Etelä-Päijänteen tukikohdasta Ykskoivusta torstai-iltana, jonka jälkeen perjantaina on eskaarideripurjehdus Vääksyn kanavan läpi Vesijärvelle ja Myllysaareen. Lauantaina purjehditaan varsinainen regatta lys-tasoituksin ja tapahtuman kruunaa regattaillallinen klubitakkeineen. 

Regatta on purjehdittu aina rehdisti ja puuveneitä kunnioittaen. Myös tänä vuonna kippareiden kesken sovittiin, että kahden puuveneen kosketuksesta molemmat diskataan. Tapahtuman pääpaino on puuveneillä purjehtimisessä eikä kilpailemisessa.
2013 Puuveneregatan tulokset
Tänä vuonna mukana oli kaksi täysin uutta venettä ja luokkaa, kun viivalle haiden ja folkkareiden seuraksi tuli 5.5m Lotten ja viime keväänä valmistunut Puchars Bay 25-luokan Valo. Yhteensä regattaan osallistui peräti yhdeksän venettä. Haita nähtiin mukana neljä. Maritan (253) lisäksi purjehtivat Nike (270), Pauliina (269) sekä Hiivari II (260). Kevyessä 2-3 ms pohjoistuulessa purjehdittiin yhteensä neljä lähtöä, joista kolmen parhaan tulokset huomioitiin. Kilpailun voitti suurimmalla lyssillä 1.15 purjehtinut Lotten. Toiseksi purjehti puuveneregattaveteraani Tuomo Rahikainen rannikkoristeilijä Tarinallaan. Kolmanneksi hyvin suurella isopurjeella ja ilman spinnua purjehti Valo. Haiden välisen luokkakilpailun vei nimiinsä Nike, kipparinaan Jake Talvitie.
Keskellä regatan voittanut 5.5m Lotten ja oikealla Valo ison isopurjeensa kanssa.

Maritan regatta ei sujunut toivotusti, sillä vene oli yksinkertaisesti kaikkia muita selvästi hitaampi. Vaikka vene oli kahdessa lähdössä neljästä viivalla ensimmäisenä, niin kaikki painelivat ensimmäisen kryssiosuuden alkupuolella ohitsemme. Talven aikana täytyy selvittää mistä tämä voisi johtua. Tapahtumana regatta oli kuitenkin erittäin onnistunut myös Maritan osalta ja antoi kaivattua kokemusta miehistölle ja toimi hyvänä verkostoitumisväylänä seuran ja alueen puuvenelöiden kesken.

Marita tulossa alamerkille.

Maritan puolesta haluammekin kiittää regatan eteen jo vuosien ajan tehdystä työstä puuveneaktiiveja Marko Aaltoa sekä Jarno Talvitietä. Ensi vuonna nähdään juhlaregatan merkeissä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti