sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Vihdoin vesillä!

Toukokuu vierähti aivan hetkessä, mutta onneksi Maritalla on monta aktiivista hoitajaa. Näin saimme kuin saimmekin veneen maalattua ja fiksattua laskukuntoon ajoissa, että kesäteatterilaiset pääsivät tekemään suuliin omaa projektiansa juhannuksen jälkeen. Venesähköt jäävät vielä laiturihommiksi, mutta onnistuuhan ne siinäkin. Samoin sisustuspuolella on pari juttua tekemättä ja moottoritelinekin pitää modifioida uusiksi.
 
Kyljet maalattu ja rouva on viimein laskukunnossa.
Marita laskettiin turpoamaan kelkalle sunnuntaina 15. kesäkuuta ja siirrettiin juuri ennen juhannusta laituripaikalleen Myllysaareen. Turpoaminen sujui melkolailla odotetusti. Kyljet turposivat noin vuorokaudessa tiiviiksi, yksi kölipultti vaatii jälleen ekstrakiristämistä ennen kuin tihuttaminen loppui kokonaan. Emäpuu on kuitenkin nähnyt parasta ennen päivänsä ja sen läpi tihkuu nyt ainakin aluksi vettä ja pilssi on koko ajan hieman kostea, aivan kuten viimekin vuonna.Laiturissa odottamassa mastonnostoa
 Myllysaareen kraana eli mastonnostopaikka oli purettu aiemmin keväällä sen heikon kunnon vuosi ja siksi Marita pitikin ajaa Messilään tätä operaatiota varten. Tämä tapahtui perjantaina 27.6 Ukin ja Papan kanssa.
Marita Enonsaaren laiturissa kesäkuulle tyypillisessä säässä. 

Mastonnostaminen sujui hyvin ja "uusi" British Seagull moottorikin sai ensikasteensa Maritan perässä. Vielä on pientä opettelua moottorin käytössä, mutta kyllä se starttaa kun aikansa vetelee. Marita pääsi heti mastonnoston jälkeen pienelle retkelle Enonsaareen, jossa miehistö sai lämmikettä jallukahvin muodossa. Tämän jälkeen keli alkoikin parantua ja pääsimme purjehtimaan Enonsaaren ympäri ja takaisin Myllysaareen. Kausi avattu!

Marita L-253 sinitaivaan alla

Perhe Martikainen lähti heti lauantaina myös virkistämään purjehdustaitojaan Maritalla päämääränään tuttuakin tutumpi Enonsaari, jossa nuotiomakkaroiden lisäksi pelasimme rantalenttistä tuttavien kanssa. Pieni sadekuuro kasteli meidän lähtiessä paluumatkalle, mutta muuten oli poutaa ja vähän tuultakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti