torstai 25. syyskuuta 2014

Marita suuliin

Marita osui pukille kohtuullisen hyvin hämärässä syysmyrskyssä
Marita nostettiin syysmyrskyn ja sateen riehuessa Vesijärvellä. Luoteistuuli piti miehet kohmeessa ja tuuli suoraan suulin avoimesta ovesta sisään. Rouva onneksi asettui pukille ensiyrittämällä ja näin pääsimme sisätöihin hämärän laskeutuessa Myllysaareen.

Rouva näytti kestäneen kesän hienosti, eikä pohjan puhdistuksessa tullut vastaan mitään ikäviä yllätyksiä. Emäpuu ja ehkä erityisesti muutamat kölipultit ovat kuitenkin huonossa kunnossa ja aiheuttavat jatkuvan pienen vuodon pilssiin. Pitkien ja ruosteisten pulttien vaihtaminen on kuitenkin aikamoinen urakka, johon ei näillä näkymin talviteloilla lähdetä. Sen sijaan työlistalla on kannen maalaus, maston puulle putsaaminen ja uudelleen heloittaminen sekä sähkötöiden loppuunsaattaminen. Myös muutamat tarvikepuutteet täydennetään ennen seuraavaa katsastusta. Edessähän on monta kuukautta työaikaa, joten hommat varmasti tulee hoidetuksi, tuleehan?

Lisäksi yksi tärkein talven tehtävä on synkronoida purjehduskalenterit, jotta saamme lisää purjehdusta ensi kesälle. Päijänne kutsuu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti