sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Rouva suuliin!

Sami Messilän nosturissa valmiina valjastamaan maston nostoköyteen
Tämän kesän purjehduskausi päätettiin kauniissa syksyisessä auringonpaisteessa syyskuun 20. päivä. Matka Messilään mastonlaskua varten sujui hyvin ja Seagull toimi moitteetta. Edes urpo moottoriveneilijä, joka heitti hurjat peräaallot meitä kohti ja yli perämoottorin onnistunut pilaamaan paluutamme, vaan sitkeä Seagull käynnistyi hienosti pienestä kastumisestaan huolimatta. 

Vanha rouva matkalla takaisin Myllysaareen
 Kaunis syksyinen Vesijärvi tarjosi parastaan ja järvellä näkyi paljon veneilijöitä nauttimassa kauden viimeisistä hetkistä. Puuveneilijät kuitenkin yleisesti ottaen nostavat veneensä kohtuullisen aikaisin, että ne ehdivät kuivua ennen ensipakkasia. Näin myös toimittiin Maritan kanssa, sillä viileille syyspurjehduksille ei löydy kalenterista tilaa.

Rouva matkalla suuliin talvehtimaan
Pienen hieromisen jälkeen saatiin ensin pukki asettumaan ja pysymään kelkalla, jonka jälkeen rouvakin tuli hienosti ylös järvestä. Kesäisen karille ajon jälkiä jännitettiin, mutta niistä selvittiin todella pienillä kolhuilla. Vain muutama hyvin pieni jälki kokassa ja kölissä. Hain pohjan loiva muotoilu pelasti meidän tämän pahemmalta.

Nyt edessä on "talvipurjehduskausi" eli huollot. Tavoitteena on kunnostaa masto eli ottaa se puupuhtaaksi ja osittain heloittaa uudelleen. Tämän lisäksi kankainen kansi olisi tarkoitus huoltomaalata. Muutoin mennään normaalein huoltomaalauksin ja -lakkauksin ensi kauteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti