keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Purjehduskauden avaus!

Klassikkoviiri ensi kertaa kiinni takastaagissa. Mahtavaa!


Marita sai kuin saikin tuulta purjeisiinsa vielä kesäkuun puolella. Perhe Martikainen lähti käymään Enonsaaressa jäätelöllä ja katsomassa kesävieraiden eli pukkien ja kanalan kuulumiset. Ennen Enonsaarta huomattiin kuitenkin että ison nostinskuutti oli tullut laitettu väärän vaijerin päähän ja se käytiin pikaisesti korjaamassa Messilän nosturilla.

Miehistön miesjäsenet tyytyväisinä reissulla
Viime kesän jäljiltä on nuorisoon tullut selvästi enemmän "merimiestä" ja hommat alkavat sujua hienosti niin lähtöjen kuin rantautumistenkin suhteen. Laurikaan ei enää huutele "hondaa käyntiin" vaan nauttii olostoon järvellä. 

Maritan Enonsaaren laiturissa
Enonsaari on isohko saari Messilän edustalla, johon on myös Lahdesta hyvin lyhyt matka. Laiturissa on tilaa noin puolelle tusinalle vierasveneelle, mutta saareen pääseen myös reittiliikennettä hyväksi käyttäen. Saaressa on kesäravintola, tilaussauna, uimaranta ja grillauspaikka sekä mahdollisuus mm. patikointiin tai frisbeegolffiin. Saarelta löytyy myös kesävieraiden iloksi ja suruksi myös pari pukkia sekä kanoja ja Kanuuna nimeä totteleva kukko. Pukit nimittäin säännöllisin väliajoin karkaavat häkistään ja tulevat nauttimaan kaikkien saarelaisten eväistä ja seurasta.

Kevyen tuulen pyöriessä Veskulla piti ihmetellä Windexin liikkeitä koko ajan
Kausi 2016 on nyt avattu ja äkkiseltään uudet masto- ja kansiheloitukset tuntuvat onnistuneilta ratkaisuilta. Tosin köysiohjainten alle pitää rakentaa puinen alaosa, sillä nyt osin ilmassa oleva ohjain nappaa alleensa fokan skuuttiköyden turhankin hanakkaasti. Talvella puulle hiottu masto ja puolen tusinaa lakkauskertaa näyttää nyt vesillä hienolta ja kiittää tekijäänsä.

Messilän mäet ja Tiirismaa järven suunnalta katsottuna
Kyllä suomalaisilla, puhtailla järvivesillä on ilo olla ja purjehtija. Tarttukaa tilaisuuteen mennä järvelle tai merellekin, jos sellainen teille tarjoutuu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti