lauantai 30. huhtikuuta 2016

Keväthommissa!

Maritan kimpussa on tänä talvikautena oltu jo useasti. Masto hiottiin puulle jo syksyn aikana ja kevätpuolella on tehty jo huoltolakkauspintojen hionnat sekä kannen putsaus huoltomaalausta varten. Kylkien osalta selvitään huoltomaalauksella vesirajan ylä- ja alapuolella.


Lakkausta (7-8 krt!) vaille valmista
Koleasta vappusäästä huolimatta tänään aloitettiin maston ja spinnupuomin lakkausurakka. Ensimmäinen ohut kerros vedettiin ohennettuna pintaan. Viileästä (+6 astetta) kelistä johtuen lakka oli kohtuullisen jäykkää, mutta ohennin avitti sen verran, että homma sujui hyvin.


Kansi saatiin myös huoltomaalattua (Uulan pellavaöljymaali, sävy Sade) kertaalleen. Kangas on kauttaaltaan ehjä, mutta parista paikasta irronnut kannesta. Täytyy katsoa miltä kansi näyttää kun ja jos tämä pellavaöljymaali saadaan suulissa kuivumaan. Mieluusti kanteen pistäisi vielä toisenkin kerroksen maalia.

Ennen: teipattuna ja maalia vaille.
Jälkeen: Maalarimestari toimessaan.
Vappuaaton aamupäivä oli siis tehokasta puuveneen huoltoa. Tehtävälistalle jäi vielä siis kylkien maalausta, maston ja puomien lakkausta sekä veneen puuosien lakkaukset. Näiden lisäksi pitää vielä investoida uudet rapulukot sekä mahdollisesti köysien ohjaimet. Myös maston heloitus ja köysitys pitää pohtia osin uusiksi.

Viileästä kelistä huolimatta fiilis pysyi plussalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti